Izvještaj o anketi, 11/11/20

Izvještaj o rezultatima mjerenja zadovoljstva korisnika usluga o pruženim uslugama vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u KPPDV “Vodovod” a.d. Kozarska Dubica

U okviru aktivnosti na realizaciji Projekta MEG realiziran je Specifični zadatak 2, koji se odnosi na podršku JKP/JVP u provođenju aktivnosti mjerenja zadovoljstva korisnika usluga putem ankete, s ciljem prikupljanja povratnih informacija od strane građana (korisnika usluga) o pruženim uslugama vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda.  KPPDV „Vodovod“ a.d. Koz. Dubica je prikupilo informacije o opštem zadovoljstvu kvalitetom, dostupnošću i troškovima usluga.

Shodno navedenom, zadatak KPPDV „Vodovod“ a.d. Koz. Dubica je bio je da provede anketiranje na minimalno 1 % korisnika usluga u svom konzumnom području, ravnomjerno raspoređenim na naselja i dijelove opštine koje preduzeće snabdijeva vodnim uslugama.

Anketa je provedena u augustu i septembru 2020. godine na uzorku od 60 korisnika usluga, čija je najčešća starosna dob od 36 do 55 godina života, odnosno njih 55 %, dok od ukupnog broja ispitanika, njih 7 % je pripadnika socijalno ugrožene kategorije korisnika. Od 60 anketirana korisnika usluga, njih 53 % bile su osobe muškog spola, dok su 47 % bile osobe ženskog spola. 77 % od ukupnog broja anketiranih korisnika usluga stanuje u kući, dok 23 % stanuje u stanu.

Više o rezultatima sprovedene ankete možete naći na linku …

Write a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *